Seyyar Gazete

Tüm Dünyayı Etkisi Altına Alan
COVID-19 Salgınında SON DAKİKA Gelişmeleri
#BizBizeYeteriz Türkiyem! Korona yaz 8119'a gönder 10 TL bağışta bulun

Merkel: Karantinayı gevşetiyoruz ancak ‘dikkatli ve disiplinli’ olmalıyız

Merkel: Karantinayı gevşetiyoruz ancak ‘dikkatli ve disiplinli’ olmalıyız
REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
324 views
21 Nisan 2020 - 0:33

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüse karşı ülkede alınan tedbirlerin pazartesi gününden itibaren gevşetilmesi kararı sonrası salgının daha da fazla yayılmaması için “dikkatli ve disiplinli” davranmaları gerektiğini söyledi.

 

Merkel, “Henüz tepe noktasına (vaka ve can kaybı açısından) ulaşmadık. Yolun başındayız” diye de uyarıda bulundu.

Bakanlar Kurulu toplantısı akabinde basın açıklaması yapan Merkel, daha önceki karantina sürecinde kapalı kalan ancak şu anda ticari faaaliyetlerine izin verilen bazı dükkanların vaktinden önce açılmaması gerektiğini belirterek, “Günlük hayatla ilgili gevşetilen kurallar vaka sayısını artırabilir. Bunu 2 hafta içerisinde görebileceğiz. Bir saniye olsun güvenlik duygusuna kapılmamalıyız.” diye konuştu.

Merkel, vaka sayısını önlemenin ülke ekonomisi için de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Okullar 4 Mayıs’ta açılacak

Almanya’da 15 Nisan’da alınan kararla ülkedeki 16 eyalette 800 metrekareye kadar olan tüm dükkanlarla, bisiklet mağazaları ve kitapçıların açılmasına izin verilmiş, okulların ise iki hafta kadar daha kapalı kalarak 4 Mayıs’ta açılması kararlaştırılmıştı.

Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar arasında Covid-19’un yayılma hızını kesmek amacıyla her 20 bin kişilik nüfus için, en az beş kişiden oluşan sağlık ekipleri oluşturulacak. Bunun yanında ülke genelinde Sağlık Bakanlığı tarafından finanse edilecek 105 mobil ekip görev yapacak.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.